Opleiding Kinderleefstijlcoach (KLSC)

Goedbedoelde gezondheidsadviezen, zoals minder eten en meer bewegen lijken simpel, maar de uitvoering ervan is niet altijd even makkelijk. Wil jij als kinderleefstijlcoach kinderen met overgewicht en hun gezinnen goed kunnen begeleiden bij het doorvoeren van haalbare en duurzame veranderingen in de leefstijl? De opleiding Your COACH Next Door (YCND) biedt je hiervoor de juiste handvaten.

Vooropleiding:
Leefstijlcoach geregistreerd bij de BLCN.

Aanmelden:
Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u een aanmeldbevestiging. Daarna wordt er contact met u opgenomen t.a.v. het inplannen van een intakegesprek. In dit intakegesprek wordt er een inschatting gemaakt over het succesvol (kunnen) afronden van de opleiding Kinderleefstijlcoach. In samenspraak met u wordt er gekeken of een eventuele module voor u interessant is om het succesvol afronden van de opleiding te voorspoedigen. Deze modules zijn speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat alle deelnemers op hetzelfde niveau kunnen starten. Zie Modules (voor opleiding) voor een voorbeeld van de mogelijke modules. 

Inhoud van de opleiding:
De opleiding bestaat uit drie hoofdonderdelen, te weten de opleiding zelf, gevolgd door intervisie-bijeenkomsten en afsluitend een eindgesprek.

  • Opleiding
    De opleiding bestaat uit 4 klassikale dagen, verspreid over 2 maanden. 
  • Intervisie
    Een half jaar na de start van de opleiding volgen 4 intervisie-bijeenkomsten. Deze intervisie-bijeenkomsten kunnen op verzoek online plaatsvinden.
  • Eindgesprek
    Na het afronden van de intervisie-bijeenkomsten vindt er een eindgesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt de eindopdracht besproken.

De totale duur van de opleiding bedraagt tien/elf maanden.

Voor meer informatie over deze opleiding, klik hier.

Wil jij de COACH zijn die kinderen met overgewicht begeleid naar een gezondere leefstijl? Meld je dan nu aan via info@ycnd.nl.