Het YCND Team

Het Your Coach Next Door team bestaat uit gedreven professionals. Op deze pagina leer je ze vast beter kennen.

Erika Wamsteker

Ik ben psycholoog en diëtist en gespecialiseerd in de behandeling van overgewicht en obesitas en in de behandeling van eetstoornissen. Na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik psychologie gestudeerd. Ik heb in het kader van mijn opleiding wetenschappelijk onderzoek gedaan naar eetgedrag van mensen met obesitas.

Ik heb gewerkt in verschillende Academische Ziekenhuizen (Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Maastricht), in de GGZ (Leidschendam) en in een psychologenpraktijk voor eetstoornissen in Utrecht. Ik ben van 2006-2011 teamleider geweest van het Centrum voor Overgewicht en Obesitas (onderdeel Centrum Eetstoornissen Ursula) en van 2014 – 2019 teamleider van de POH GGZ bij huisartsenorganisatie ZIO (Maastricht en Heuvelland).

Sinds 2013 heb ik een eigen praktijk voor de behandeling van eet- en gewichtsproblemen in Maastricht (www.erika.wamsteker.nl) en sinds november 2018 werk ik met veel plezier voor Your Coach Next Door. Ik ben docent in de opleiding tot centrale zorgverlener YCND en de opleiding tot kinderleefstijlcoach YCND. Daarnaast begeleid ik intervisies en geef ik workshops en trainingen in Motiverende Gespreksvoering.

Opleiding/registraties:

  • HBO Voeding en Diëtetiek (diëtist)
  • Psycholoog (Klinische en Gezondheidspsychologie)
  • Psycholoog NIP (erkenning van het Nederlands Instituut voor Psychologen)
  • Lid NAE (Nederlandse Academie voor Eetstoornissen)
  • Trainer ‘Mindful Eating’
  • Coach Motiverende Gespreksvoering

Saskia Bouma

Saskia Bouma (1971) is sinds 2008 kinderarts, studeerde geneeskunde in Utrecht en is opgeleid tot kinderarts in het Amsterdam Universitair Medische Centra (AUMC). Ze heeft in het begin van haar carrière onderzoek gedaan naar erfelijk hoog cholesterol bij kinderen wat heeft geleid tot het behalen van de graad van Doctor aan de Universiteit van Amsterdam (2003).  In deze periode is zij geïnteresseerd geraakt in gezonde leefstijl voor kinderen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van een succesvol programma voor kinderen met overgewicht in het Ziekenhuis Amstelland, waar zij 10 jaar heeft gewerkt als algemeen kinderarts. De laatste jaren gaf zij leiding aan het obesitas-expertiseteam van met AUMC waar kinderen met complicaties van hun overgewicht worden behandeld.

Vanuit de overtuiging dat overgewicht bij kinderen niet thuis hoort in een ziekenhuis en juist bij kinderen, die nog volop in ontwikkeling zijn, alles nog kan, is zij in 2020 haar eigen Specialistische centrum voor kinderen met overgewicht gestart: PostiefOverGewicht. Daar biedt zij samen met een toegewijd team de ruimte voor kinderen om zich samen met hun ouders te ontwikkelen naar een gezonde volwassene.

Saskia is lid van de expertisegroep Obesitas van de Nederlandse Vereniging van `Kindergeneeskunde en heeft meegeschreven aan de landelijke richtlijn voor kinderen met obesitas. Naast kinderarts is zij ook leefstijlcoach. Het is haar missie om alle kinderen in Nederland de kans te geven op te groeien tot een gezonde volwassene in een gezonde leefomgeving. Saskia is getrouwd en heeft 2 zonen in de puberleeftijd. Ze doet zelf verschillende sporten, maar staat ook graag langs de lijn bij haar kinderen. Ze wordt blij van een lange wandeling met haar hond langs het strand met familie of vrienden.

Anita Vreugdenhil

informatie volgt

Fleur Verkade

Ik heb een achtergrond in de sportwereld en heb daarna Gezondheidswetenschappen gestudeerd. Ik heb mij altijd bezig gehouden met de preventie van overgewicht bij de jeugd. Of eigenlijk vind ik het belangrijker om een gezonde omgeving voor jeugd te creëren: een waarin gezonde keuzes weer makkelijkere keuzes worden.
Van 2015 – 2021 heb ik me als JOGG-regisseur daarvoor ingezet in Maastricht en heb ik met veel enthousiasme me ingezet voor de hele opstart en het begin van Your COACH Next Door.

Sinds 2021 ben ik aan de slag voor Stichting Your COACH Next Door en hou ik mij bezig met de implementatie, ondersteuning en doorontwikkeling daarvan.

In mijn vrije tijd ben ik ook graag bezig met gezonde voeding. Ik kook graag, en bij onze nieuwe boerderij in het Zuid-Limburgse Heuvelland komt zeker weten een grote moestuin. En natuurlijk sport ik ook fanatiek: skiën in de winter, en hardlopen in de zomer. En het hele jaar door: crossfitten en lekker wandelen met de hond.

Lisanne Arayess

Lisanne Arayess (1993) studeerde in 2018 af als arts, na haar studie Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Gedurende haar studie is de interesse voor gezonde leefstijl en de kindergeneeskunde verder gegroeid. In de laatste fase van haar master deed zij onderzoek binnen het expertisecentrum voor kinderen met overgewicht en obesitas van het MUMC+ (COACH).

Na haar afstuderen is zij begonnen met een PhD-traject binnen COACH en Your COACH Next Door (YCND), waarbij ze onderzoek doet naar het plan-op-maat van een leefstijlinterventie voor kinderen met overgewicht en obesitas. Hoe ziet een persoonlijke leefstijlinterventie eruit en wat voor effect heeft dit op de gezondheid van een kind? Dit begint al bij het aangaan van het belangrijke gesprek over leefstijl.  Ook onderzoekt zij andere aspecten die invloed kunnen hebben op een persoonlijke leefstijlinterventie, zoals opvoedstijl, en onverwachte omstandigheden zoals de COVID-19 pandemie.

Als arts werkt Lisanne daarnaast binnen de individuele zorg van kinderen met overgewicht en obesitas op de poli van COACH. Hier begeleidt ze, na uitgebreid medisch onderzoek, kinderen en gezinnen naar een gezondere leefstijl.

Verder is Lisanne betrokken bij de ontwikkeling en achtergrond van het YCND programma en de handboeken voor zorgprofessionals. Zij is werkzaam als docent binnen de verschillende opleidingen van YCND. Ook heeft zij de digitale YCND omgeving met vragenlijsten en meetmomenten ingericht en monitort ze deze. Door de digitale omgeving kunnen gezinnen en professionals gezamenlijk eenvoudig aan de slag en op de hoogte blijven van gemaakte doelen.

De praktische vertaling van medische achtergrond, wetenschap en ervaring naar de leefstijlinterventie en opleidingen van YCND, vormt het speerpunt van de werkzaamheden van Lisanne. In haar vrije tijd sport en reist ze graag, en houdt van uitgebreid gezond koken.