Inschrijven opleiding Kinderleefstijlcoach

Aangezien wij de laatste tijd veel vragen hebben ontvangen over vergoeding van de Kinderleefstijlcoach vanuit het basispakket, informeren wij jullie graag hierover.
Je moet niet BLCN geregistreerd zijn om de opleiding tot KLSC te mogen volgen bij de stichting YCND. Echter, voor wat het overgangsjaar 2024 betreft, is landelijk besloten door de landelijke projectgroep (waaronder ZN, NZA en ZIN) dat enkel KLSC's die geregistreerd zijn bij de BLCN en opgeleid bij stichting YCND (en dus werken volgens de methodiek van YCND) voor vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering in aanmerking komen.
Voor 2025 wordt momenteel door een landelijke projectgroep het "nieuwe" profiel voor CZV en KLSC vastgesteld welke voor vergoeding in aanmerking gaan komen vanuit de ZvW. Het is dus nog niet duidelijk of je voor 2025 ook BLCN geregistreerd moet zijn of dat er ook andere profielen worden toegelaten om de GLI te declareren bij de zorgverzekering.
Graag willen we jullie ook meegeven dat je een verkort traject kan volgen voor een registratie bij de BLCN. Dit kan indien je met je vooropleiding een diploma op hbo- of wo-niveau hebt behaald en je het individuele accreditatietraject bij de BLCN met succes hebt doorlopen.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.